9/11/11

"Sobre la violència" de Hannah Arendt arriba a les llibreries

La primera traducció al català d’un dels llibres claus del segle XX sobre les relacions entre poder i violència

Els experiments totalitaris del segle XX van ampliar els límits i els usos de la violència a una escala i una intensitat inèdites dins la història de la humanitat. És en aquest context on cal enquadrar l’obra Sobre la violència de Hannah Arendt, que des d’una perspectiva històrica reexamina les relacions entre guerra i política, violència i poder. L’autora considera que el poder polític és el resultat de l’acció cooperativa, mentre que la violència del segle XX està lligada a l’abast magnificador de la destrucció que proporciona la tecnologia.

La col·lecció «Clàssics de la Pau i de la Noviolència», coeditada conjuntament entre l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Angle Editorial, vol ser una aportació contínua que doni a conèixer, per mitjà dels llibres, persones, idees, compromisos i accions que per la seva importància objectiva i pel seu potencial inspirador han esdevingut referents en la implantació progressiva de la cultura de la pau i la consegüent eradicació de la violència socio-política.


Hannah Arendt

(Alemanya, 1906 – Nova York, 1975), considerada una de les pensadores polítiques més influents del segle XX, es formà amb Heidegger, Jaspers i Bultmann. D’origen jueu, l’any 1933 fugí d’Alemanya i, després d’uns anys com a apàtrida a París, va emigrar als Estats Units, on va exercir de professora en diverses universitats.

Les seves reflexions arranquen de l’experiència del sorgiment dels règims totalitaris i giren al voltant de la necessitat de repensar el sentit, l’especifi citat i la dignitat de la política. Tot i que rebutjava ser classifi cada com a filòsofa, avui dia, gràcies al seu pensament independent i la seva concepció de la llibertat política, Arendt té un paper cabdal en els debats filosòfics contemporanis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada