9/11/11

Dues noves bones crítiques de "La dona del tigre" de Téa Obreht a El Periódico i l'Ara

L’escriptora Téa Obreht està obtenint molt bones critiques amb el seu debut literari La dona del tigre (Premi Orange 2011). Des de la seva aparició, la novel·la ha estat escollida per l’Associació de Llibreters Independents dels Estats Units (ABA) com a número 1 de la seva llista de Properes Grans Lectures (01/03/2011). Téa Obreht també ha estat inclosa entre els 20 millors autors de menys de 40 anys, de The New Yorker. L'edició catalana que ha arribat a les llibreries fa poques setmantes de la mà d'Angle Editorial no n'ha estat una excepció. Aquesta setmana hem pogut llegir dues crítiques molt interessants publicades al diari Ara i a El Periódico.

Enric Sòria del diari Ara qualifica l’obra de la jove escriptora com "un debut magnífic".

Jordi Puntí del diari El Periódico afirma que "la lectura de la obra de Téa Obreht té moments fascinants" i relaciona el personatge que dóna nom a la novel·la amb altres obres que surten en aquests moments a les llistes de novetats.


Links: Diari ARA (El registre és gratuït!)

Articles Jordi Puntí

La dona del tigre

Amb un brillant entramat de mites familiars i històries de pèrdua i amor, Téa Obreht ha teixit una novel·la intemporal, hipnòtica i màgica que hipnotitzen el lector i que l’ha establert com un dels autors més originals de la seva generació. Obreht beu de les fonts de la narrativa oral europea per construir una gran novel·la, plena de bellesa i imaginació. No és estrany, doncs, que la crítica hagi recordat a García Márquez, Borges, Mikhaïl Bulgàkov o Isaac Bashevis Singer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada