5/5/10

Marta Cardona, una de les sorpreses d’aquest Sant Jordi, reedita la seva novel·la Fora de Lloc i la presenta a Barcelona



La primera novel·la de l’escriptora Marta Cardona, Fora de lloc, ha estat una de les sorpreses d’aquest Sant Jordi 2010. L’autora, totalment desconeguda fins fa poques setmanes, ha aconseguit captar l'interès dels lectors, els llibreters i els mitjans de comunicació.

Fora de lloc ha estat un dels títols més venuts aquest Sant Jordi a les ciutats de Girona, Sabadell i Montcada i Reixac, i ha exhaurit la seva primera edició en poques setmanes.

La singular història de l’autora i la qualitat literària de l’obra han gaudit d’un ampli ressò mediàtic i del suport dels llibreters, que la van escollir com una de les novel·les recomanades (La Central, Pròleg o La Llar del llibre, entre d’altres)


. Presentació a Barcelona

Coincidint amb l’arribada a les llibreries de la segona edició, Fora de lloc es presenta a Barcelona el proper dimarts 11 de maig a les 19 hores a Casa del Llibre de Barcelona (Passeig de Gràcia, 62).

Marta Cardona, amb una història personal semblant a la de la protagonista de Fora de lloc, va emigrar a Anglaterra l’any 1957 després de casar-se, per buscar una oportunitat. Allà va fer diverses feines per tirar endavant i va tenir cinc fills, però sempre va trobar temps per mantenir intactes les seves inquietuds artístiques per la literatura i la pintura. Als anys 70 va començar a treballar en aquesta novel·la. Després de fer diversos cursos sobre literatura i sobre escriptura creativa va decidir-se a enllestir i publicar Fora de lloc, la seva primera novel·la.

Per la seva temàtica –una parella de catalans que emigren a un país ric per guanyar-se la vida–, Fora de lloc ocupa un lloc singular en la literatura catalana, poblada de novel·les d'exili polític i d'enyorança d'una Catalunya mitificada en la distància. La novel·la de Marta Cardona narra les vivències d'uns personatges ordinaris en una societat estranya, tancada, puritana, dels que destaca la protagonista, Maria Salvans, d'una gran sensibilitat i de profundes conviccions, una dona que ha de lluitar contra tot i contra tothom per tirar endavant la família, una dona en qui moltes dones es reconeixeran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada