19/3/12

Aquest dijous, dia 22 de març, arriba a les llibreries "L’ombra de Sant Benet"
Un recorregut pels mil anys d’existència del monestir de Sant Benet de Bages a través de 14 relats de ficció que barregen la realitat històrica, la llibertat narrativa i abundants dosis de misteri.

Pròlegs de Ferran Adrià i Andreu BuenafuenteNo és la primera vegada que Ramon Carreté i Adolf Todó escriuen a quatre mans. Ja ho van fer a «El gran horitzó», una faula per orientar els lectors en un món canviant en el qual cal saber aprofitar les oportunitats. Ara, a «L’ombra de Sant Benet» d'Angle Editorial s’enfronten a la Història —en majúscula— del monestir de Sant Benet de Bages i ens la presenten a través de catorze històries —en minúscula. Són escenes de ficció, improbables però no impossibles, en què els personatges i sovint el mateix monestir s’enfronten a canvis, crisis o dificultats que poden reorientar profundament les seves vides. I, aquí també, caldrà saber aprofitar les oportunitats, encara que sigui amb l’ajut d’una ombra misteriosa.

Amb relats que barregen la versemblança històrica amb certa llibertat narrativa, els autors ens fan imaginar o reviure episodis com la fundació del monestir, la por de l’any 1000, la construcció de la Sèquia de Manresa, l’epidèmia de pesta negra del segle XIV, l’esplendor del monestir en temps de l’abat Frigola, la seva decadència o la vida familiar del pintor Ramon Casas. Amb una notable varietat estilística i lingüística, els lectors faran un recorregut cap als orígens del monestir de Sant Benet amb relats que barregen la realitat històrica, la llibertat narrativa i abundants dosis de misteri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada