26/10/11

"Pulsacions" de Julian Barnes

"Pulsacions", el primer llibre de contes traduït al català de Julian Barnes

Barnes acaba de rebre els dos premis literaris més importants per a un escriptor en anglès: el David Cohen Prize for Literature, pel conjunt de la seva obra, i el Man Booker, per la novel·la The Sense of an Ending, que Angle publicarà el 2012


Després del best-seller Arthur & George, i de l’esplèndid Res a témer, Julian Barnes torna amb catorze narracions sobre la nostàlgia i la pèrdua, sobre la intimitat i l’amor, la naturalesa misteriosa dels quals examina amb el seu enginy característic i la seva mirada.

D'una capital imperial al segle XVIII a les aventures de Garibaldi al segle XIX, de les vinyes d’Itàlia a la costa anglesa actual, amb personatges històrics o contemporanis, Barnes identifica i ens revela «les etapes, les transicions, els fils argumentals» que ens defineixen. Un agent immobiliari tafaneja en el passat dolorós de la seva nòvia i només aconsegueix arruïnar la seva relació. Un fill es pregunta per què el seu matrimoni s’ensorra i, en canvi, el dels seus pares ha estat tan sòlid, tan íntim. Un vidu torna a l’illa escocesa que havia admirat amb la seva dona i s’adona de com n’és de difícil purgar la pena. I en quatre contes al llarg del llibre, uns amics es reuneixen per sopar i perfeccionar l’art de riure’s de tothom, del món i del que hi passa, amb converses brillants i sovint pujades de to.

Pulsacions és la primera traducció al català d’un llibre de contes de Barnes i arriba a les llibreries paral·lelament a l’edició en castellà (Anagrama). Barnes és un dels grans escriptors britànics contemporanis i acaba de rebre el premi David Cohen Prize for Literature, que reconeix tota una trajectòria literària i se’l considera el Nobel britànic. A més, acaba de ser guardonat amb el premi Man Booker per The Sense of an Ending, en la quarta ocasió que aspirava a guanyar-lo.


Julian Barnes

Nascut a Leicester (Regne Unit) el 1946, Barnes és un dels escriptors britànics més prestigiosos. Irònic, imprevisible i intel·ligent, és autor de les novel·les El lloro de Flaubert, Història del món en deu capítols i mig, Anglaterra, Anglaterra, i Amor, etc., i els reculls de contes Cross Channel i The Lemon Table, entre altres. Els seus últims llibres a Angle Editorial són Arthur i George (2008), que acaba d’aparèixer a la col·lecció de butxaca Portàtil (octubre de 2011), i Res a témer (2010).

Best seller i èxit de crítica

«Tots els contes de Pulsacions tenen l’absoluta perfecció i densitat de la millor narrativa curta.» (Kate Saunders, New Statesman)

«Pulsacions ens mostra un mestre contemporani treballant al màxim de la seva capacitat.» (Jill Owens, The Oregonian)

«Singularment elegant, és una penetrant investigació de les relacions humanes.» (Megan O’Grady, Vogue)

«Els contes de Barnes són aguts, picants i commovedors, i el seu talent per crear diàlegs mordaços està totalment afinat.» (Donna Seaman, Booklist)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada