24/10/11

Julian Barnes, guanyador del premi Man Booker per "The Sense of an Ending"


Angle Editorial publicarà The Sense of an Ending el 2012 i el proper 26 d’octubre arriba a les llibreries el seu darrer títol: Pulsacions

L'escriptor anglès Julian Barnes, amb la novel·la The Sense of an Ending, ha guanyat el premi britànic de literatura Man Booker, un dels més prestigiosos en llengua anglesa i per el qual ja havia estat nominat en tres ocasions, l'última per Arthur i George, que acaba d'aparèixer en la col·lecció de butxaca Portàtil (octubre de 2011).

Barnes, el gran favorit per endur-se el guardó, s'ha imposat a cinc altres candidats amb una història sobre un home de mitjana edat i les seves reflexions a l'entorn dels camins que ell i els seus amics han pres a la vida.

L'escriptor ja havia rebut aquest any el premi David Cohen Prize for Literature, que reconeix tota una vida d'èxits literaris i és el més gran honor que pot rebre un autor anglès.

Angle Editorial publicarà la traducció al català de The Sense of an Ending el 2012. Abans, el proper 26 d'octubre arriba a les llibreries el seu darrer títol, Pulsacions, un llibre de relats en què l'agudesa i l'humor punyent de Barnes hi bateguen amb profunditat. «Tots els contes de Pulsacions tenen l'absoluta perfecció i densitat de la millor narrativa curta.» (Kate Saunders, New Statesman) 


Julian Barnes
Nascut a Leicester (Regne Unit) el 1946, Barnes és un dels escriptors britànics més prestigiosos. Irònic, imprevisible i intel·ligent, és autor de les novel·les El lloro de Flaubert, Història del món en deu capítols i mig, Anglaterra, Anglaterra, i Amor, etc., i els reculls de contes Cross Channel The Lemon Table, entre altres. Els seus últims llibres a Angle Editorial són Arthur i George (2008), publicat recentment en la col·lecció de butxaca Portàtil (2011) i Res a témer (2010).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada