2/2/12

“A la recerca del benestar” d’Ignasi Llorente arriba a les llibreries


A la recerca del benestar és una reflexió sobre
la independència en el context en què ens trobem actualment, un món global i de constant transformació. Segons l’autor, és necessari abordar aquest àmbit des d’un punt de vista racional, i allunyar-se de la independència purament emocional i de caire nacionalista.



Ignasi Llorente, portaveu d’ERC entre els anys 2008 i 2011, parteix de la base que tots els estats i les administracions han d’estar al servei de la societat per garantir-ne el seu benestar. En el cas de Catalunya, la independència s’hauria de plantejar amb criteris d’eficàcia i utilitat. En definitiva, cal més Estat i menys nació; més sentit comú i menys emoció. Segons Llorente, els estats són útils quan són capaços d'aportar llibertat i benestar als ciutadans, però sovint, el nacionalisme i la religió actuen com a "distracció massiva" per allunyar l'atenció d'aquests objectius.


Hauríem de recordar, doncs, per quin motiu vàrem inventar els estats. Hauríem de recordar-nos força sovint que només són una eina i res més, no una finalitat en si mateixos. Hauríem de poder decidir quines tasques seguim pensant que són més eficaces si les du a terme una estructura d’aquesta complexitat i quines és millor gestionar-les des de la proximitat o decidir quins són els seus límits legals i jurídics, però també geogràfics, Ignasi Llorente.




Més informació del llibre clicant aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada