31/5/11

"QUE COMENCI LA FESTA" de Niccolò Ammaniti

Una extraordinària comèdia humana que retrata la Itàlia contemporània com un circ de personatges. Niccolò Ammaniti és la gran figura literària italiana de la seva generació.


Al bell cor de Roma, en l’immens parc de Vil·la Ada, l’especulador immobiliari Salvatore Chiatti organitza una festa fastuosa que vol ser l’esdeveniment social més gran de la història d’Itàlia, incloent tres caceres: de la guineu a cavall, del lleó amb batedors i del tigre amb elefants. Hi són convidats tots els vips de la societat romana: actors, polítics, futbolistes, models, cantants... També hi assisteixen el famós escriptor Fabrizio Ciba, en plena crisi creativa, i les Bèsties d’Abbadon, una secta satànica al caire de l’extinció.

En aquesta festa extravagant gairebé res no passarà com estava previst i els convidats hauran de viure peripècies constants, fins al sorprenent i apocalíptic final. Niccolò Ammaniti ha creat una extraordinària comèdia humana, d’una gran capacitat corrosiva, que il·lumina tots els vicis i les escasses virtuts de la nostra època. La Itàlia contemporània és retratada com un circ de personatges superficials, grotescos, preocupats només per la seva imatge i per la fama. El somriure —i les rialles— no ens abandonen al llarg del llibre, amb moments d’una hilaritat absoluta.

La presentació oberta al públic de Que comenci la festa / Que empiece la fiesta serà el dimecres 8 de juny a les 19:30 hores al CCCB. http://bit.ly/jDC5If


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada