10/5/11

MIRALL ENTELAT. Barcelona, identitat i projecte nacional. De Patrícia Gabancho

En plena campanya de les eleccions municipals, Patrícia Gabancho posa en el punt de mira el debat sobre el catalanisme a Barcelona.


Per què en les darreres dècades Barcelona no s'ha alineat al costat de Catalunya en la recuperació d'una identitat nacional sòlida?

Des de la Generalitat, Jordi Pujol va apostar per dotar al país d'infraestructures i equipaments, allò que en cultura es resumeix en museus, acadèmies i biblioteques. des de l'Ajuntament, Pasqual Maragall va abraçar la modernitat, impulsant el disseny, l'impacte internacional i un cert glamur. La cultura catalana va sortir especialment malparada d'aquesta fractura, en perdre la batalla del prestigi i del mercat. I aquesta fractura no s'ha tancat encara.

En el moment actual, en que Catalunya sembla avançar cap a la independència, Barcelona ha d'assumir la seva responsabilitat amb el país i ha de jugar un paper crucial, ja que capitalitza la presència catalana al món. I això només serà possible amb un canvi d'allò que s'ha anomenat "model Barcelona": una ciutat espectacle, d'arquitectura icònica, pensada per al turista i el consumidor banal.

En aquests llibre, Patrícia Gabancho, periodista i escriptora, no només afirma que Barcelona ha de recuperar la identitat i assumir la seva capitalitat catalana per la construcció d'un Estat propi, sinó que a més ho fa en plena campanya de les eleccions municipals.Clica aquí per més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada