27/2/09

Angle Editorial presenta l’obra guanyadora del V Premi IDEES d’Assaig Breu 'Nous Estats i principi democràtic', d’Héctor López Bofill

Aquesta obra, mereixedora del V premi IDEES d’Assaig Breu, destaca per l’aguda revisió de la teoria clàssica de l’Estat, l’anàlisi alternativa amb vistes a un nou relat de les construccions estatals al segle XXI i la proposta d’unes noves variables procedimentals dels processos de sobirania

Héctor López Bofill, Doctor en Dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, proposa una anàlisi alternativa amb vistes a un nou relat de les construccions estatals al segle XXI. L’autor suggereix aplicar la flexibilitat i la mobilitat que resulten del liberalisme, de la democràcia i de la modernitat també a l’àmbit de la construcció de les realitats estatals.

La revisió de la teoria clàssica de l’Estat que Bofill proposa a Nous Estats i principi democràtic, juntament amb l’anàlisi i les propostes que ofereix el llibre, l’han fet mereixedor del V Premi IDEES d’Assaig Breu. Un reconeixement que concedeix el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) amb l’objectiu de fomentar l’elaboració de treballs d’investigació i estudi en matèria de pensament sobre qüestions contemporànies.

Angle Editorial presentarà el llibre Nous Estats i principi democràtic el proper dimecres 4 de març a les 19 hores al Pati de Columnes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

25/2/09

L’humorista Kap publica “MANAR! MANAR! Com s’ho munten per mantenir-se a la poltrona”

Plantejat com un manual pràctic i il·lustrat per a aprenents de president de govern, el llibre ens ensenya a governar, a triar ministres, a dominar el protocol, a entendre com funciona l’Administració, a aprofitar bé el temps lliure, a relacionar-nos (o no) amb la primera dama, a manipular les eleccions i, si arriba l’hora, a plegar...

Jaume Capdevila, Kap, acaba de guanyar el Premi Internacional d’Humor Gat Perich 2009

A Manar! Manar!, Kap sotmet a crítica les accions o comportaments de la classe política i dóna les primeres i més necessàries claus per pertànyer a l’elit que ocupa les poltrones, aquells que dominen a la perfecció “l’art de no fer res durant quatre anys”. Kap fica el dit a la llaga i retrata les ambicions, els vicis, estupideses i inconguències del poder i els hi aplica l’humor com a medicina.

El llibre proposa un anàlisi crític, irònic i humorístic de la política, els polítics, el Govern, la democràcia. Ho fa amb textos hàbils i punyents i amb il·lustracions divertides i eloqüents, que s’acompanyen d’un complert glossari de termes útils per a presidents”, que inclou aquells conceptes que tot bon president ha de comprendre.

23/2/09

El president de Geòrgia rep el llibre d’Angle Editorial, 'Barça, més que un club'

© www.fcbarcelona.cat

En una visita de cortesia al Camp Nou, Mikheil Saakashcili, president de Geòrgia, rep com a obsequi el llibre que resumeix la història del club blaugrana publicat per Angle Editorial



Barça, més que un club és el llibre que el FC Barcelona va lliurar com a obsequi a Mikheil Saakashvili, president de Geòrgia, en una visita que el dirigent va fer el passat 18 de febrer al Camp Nou. El president del club, Joan Laporta, va rebre Saakashvili i la resta de la delegació i els va lliurar una samarreta del primer equip i el llibre del periodista Jordi Finestres, Barça, més que un club. El llibre, publicat per Angle l’any 2007, resumeix la història del club blaugrana. D’aquesta manera el FC Barcelona compleix una de les il·lusions del president de Geòrgia, admirador confés de l’històric club esportiu.

12/2/09

Octavi Fullat presenta al públic ‘La meva veritat’, la segona entrega de les seves memòries


El proper dimecres 18 de febrer Octavi Fullat presenta la seva darrera obra titulada La meva veritat. Es tracta del segon volum de les memòries d’un dels filòsofs i educadors més influents a Catalunya del segle XX. L’autor torna a deixar solcs profunds en la consciència del lector. Amb una prosa directa, a estones aforística, punyent i no mancada de sensibilitat, se’ns redescobreix la figura d’un pensador privilegiat que veu el món íntimament i que l’explica amb una lucidesa narrativa que ens deixa noquejats, en l’abisme de la realitat més descarnada. Fullat, a la manera dels filòsofs clàssics i com el gran pedagog que és, camina, dialoga, ens provoca amb la seva perícia dialèctica i explora, amb saviesa aclaparadora, els racons menys evidents del temes universals que tracta: la història, la moral, els valors, l’educació o la mort. Una veritable lliçó de franquesa intel·lectual i ètica, que deixa al descobert, amb sentències plenes d’ironia, insolència i erudició, veritats incòmodes, plenes d’estelles, entre les quals Octavi Fullat aplega en una mateixa dimensió personatges com Hegel, Sartre, Foucault, Hitler, Mozart, Noam Chomsky o el tripartit català.
La presentació del llibre publicat per Angle Editorial serà el proper dimecres 18 de febrer, a les 19 hores, a Casa del Llibre (Passeig de Gràcia, 62. Barcelona). En acabar la xerrada, l'autor signarà exemplars i se servirà una copa de cava.

Octavi Fullat
Nascut a Alforja (Baix Camp) el 1928, és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Filosofia de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1986. Ha rebut diversos premis i des de 1996, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat deixeble de Lévi-Strauss, Michel Foucault i Jean Wahl, i doctor honoris causa a Mèxic i Xile. Ha impartit cursos a diferents universitats d’Europa i Amèrica. Ha estat president del Consell Escolar de Catalunya i del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu de Catalunya. És autor de nombrosos estudis sobre pedagogia, filosofia, ètica, antropología i història, entre els quals destaquen, entre altres, La moral atea de Albert Camus (1963), Marx y la religión (1974), Filosofías de la educación (1992), Política de la educación (1994), Antropología y Educación (1997), Els valors d’Occident (2001), El siglo postmoderno (1900-2001) (2002), L’autèntic origen dels europeus (2005) i La meva llibertat (2006).


Teresa-M. Sala, autora del llibre ‘El Modernisme’, ofereix una xerrada en el marc del Cicle de Conferències i Audició de Música d’Època

La Fundació Institut Ametller d’Art Hispànic ofereix un cicle de conferències sobre cases barcelonines que s’acompanyen de l’audició de música d’època. L’autora Teresa-M. Sala ofererirà el proper dimarts 17 de març la xerrada titulada “A casa dels poetes Apel·les Mestres, Alexandre de Riquer i Joan Maragall”.

La casa Ametller serà l’escenari de la xerrada que oferirà la professora titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i autora del llibre El Modernisme, Teresa-M. Sala. “A casa dels poetes Apel·les Mestres, Alexandre de Riquer i Joan Maragall” és el títol de la conferència que l’experta en arts decoratives i modernisme oferirà el dimarts 17 de març. El llibre publicat per Angle Editorial El Modernisme inclou també un capítol amb el mateix títol de la xerrada, un text que s’endinsa en les llars d’aquests poetes per descobrir les biografies de les seves cases.

Teresa-M. Sala
Tresea-M Sala i Garcia va llicenciar-se per la Universitat de Barcelona l’any 1981 en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història de l’Art. Uns anys més tard, el 1993, va obtindre el títol de Doctora a la mateixa universitat per la seva tesi doctoral La Casa Busquets 1840-1929. Entre 1986-88, va cursar estudis de Museologia a la Generalitat de Catalunya. Actualment, és professora i membre del Consell d’Estudis del Màster de Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona. Des del 1991, imparteix docència a la Facultat de Belles Arts i la Facultat de Geografia i Història, com a professora titular d’Història de l’Art Modern i Contemporani.

Les seves línies d’investigació principals giren entorn als estudis culturals, sobretot de l’estudi de les arquitectures de la vida privada dels segles XIX-XX, centrant-se especialment en l’agençament interior, el mobiliari i les arts decoratives.


*Programa del Cicle de Conferències i Audició de Música d’Època ofert per la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.

3/2/09

Angle Editorial publicarà el primer llibre de Jordi Segarra i Àlex Terés, assessors de la campanya presidencial de Barack Obama

El llibre, un manual sobre la construcció del candidat ideal, arribarà a les llibreries la primera setmana de març


Àlex Terés i Jordi Segarra, els únics espanyols que van formar part de l’equip d’assessors de Barack Obama, estan ultimant el seu primer llibre on plasmen els seus coneixements i experiències com a assessors polítics i desgranen el procés de construcció del candidat ideal.

El llibre arribarà a les llibreries la primera setmana de març.

En el volum, Segarra i Terés analitzen les claus que han convertit Obama en un guanyador i un líder carismàtic i analitzen el procés de construcció del candidat ideal: creu en tu si vols que et creguin, analitza el terreny de joc, quines són les idees i quines les estratègies per dur-les a terme, quins són els mitjans que et poden ajudar, etc. Un llibre per aprendre, reflexionar i posar en pràctica les pròpies aptituds, aplicable a polítics, empresaris i qualsevol persona que necessiti treure el màxim potencial de sí mateix.

Àlex Terés i Jordi Segarra son periodistes, professors a la Universitat de Lleida i socis de l’empresa de comunicació SegarraTeres dedicada a la comunicació corporativa, consultoria política, publicitat i RRPP. A més d’assessorar Barack Obama, prèviament han participat en nombroses campanyes polítiques a l’estat espanyol i l’estranger i formen part de l’Associació Europea de Consultors Polítics.

Angle Editorial publica 'Allò que vaig estimar', de Siri Hustvedt

La novel·la de l’escriptora, poeta i assagista arriba per primera vegada al públic català de la mà d’Angle Editorial

Allò que vaig estimar és la traducció catalana de la novel·la que va convertir Siri Hustvedt en una de les veus narratives contemporànies més rellevants. Una hipnòtica i provocadora reflexió sobre l’amor i l’art en forma de thriller. L’obra abraça dues línies narratives: l’una, que analitza el món de l’art i la creació; l’altra, una trama que implica personatges plens de secrets. Siri Hustvedt aconsegueix harmonitzar tots dos vessants narratius, convertint-los en un conjunt sense discordances que evidencia l’habilitat narrativa de l’autora, en el que esdevé un apassionant estudi de les relacions humanes i el procés de creació artística. Un thriller psicològic sobre l’amor, la pèrdua, la traïció i el procés de creació artística.

Siri Hustvedt és assagista i poeta, però la seva faceta més destacada és la de novel·lista. Les dues primeres obres que va publicar, The Blindfold (Els ulls envenats, 1992) i The Enchantment of Lily Dahl (L’encantament de Lily Dahl, 1996), serviren de preludi del que seria l’obra que la va consagrar. Amb la novel·la Allò que vaig estimar l’autora nord-americana va assolir una maduresa narrativa plena i el reconeixement internacional. Traduïda al francès, a l’italià i a l’alemany, ara Angle Editorial posa a l’abast del públic català la novel·la de Siri Hustvedt. Ho fa de la mà de Jordi Martín Lloret, que tradueix per primera vegada al català una de les obres més destacades de la narrativa estrangera actual.

Allò que vaig estimar, publicada per Angle Editorial el gener de 2009, es troba ja entre els llibres més venuts a les llibreries Abacus.