12/2/09

Teresa-M. Sala, autora del llibre ‘El Modernisme’, ofereix una xerrada en el marc del Cicle de Conferències i Audició de Música d’Època

La Fundació Institut Ametller d’Art Hispànic ofereix un cicle de conferències sobre cases barcelonines que s’acompanyen de l’audició de música d’època. L’autora Teresa-M. Sala ofererirà el proper dimarts 17 de març la xerrada titulada “A casa dels poetes Apel·les Mestres, Alexandre de Riquer i Joan Maragall”.

La casa Ametller serà l’escenari de la xerrada que oferirà la professora titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i autora del llibre El Modernisme, Teresa-M. Sala. “A casa dels poetes Apel·les Mestres, Alexandre de Riquer i Joan Maragall” és el títol de la conferència que l’experta en arts decoratives i modernisme oferirà el dimarts 17 de març. El llibre publicat per Angle Editorial El Modernisme inclou també un capítol amb el mateix títol de la xerrada, un text que s’endinsa en les llars d’aquests poetes per descobrir les biografies de les seves cases.

Teresa-M. Sala
Tresea-M Sala i Garcia va llicenciar-se per la Universitat de Barcelona l’any 1981 en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història de l’Art. Uns anys més tard, el 1993, va obtindre el títol de Doctora a la mateixa universitat per la seva tesi doctoral La Casa Busquets 1840-1929. Entre 1986-88, va cursar estudis de Museologia a la Generalitat de Catalunya. Actualment, és professora i membre del Consell d’Estudis del Màster de Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona. Des del 1991, imparteix docència a la Facultat de Belles Arts i la Facultat de Geografia i Història, com a professora titular d’Història de l’Art Modern i Contemporani.

Les seves línies d’investigació principals giren entorn als estudis culturals, sobretot de l’estudi de les arquitectures de la vida privada dels segles XIX-XX, centrant-se especialment en l’agençament interior, el mobiliari i les arts decoratives.


*Programa del Cicle de Conferències i Audició de Música d’Època ofert per la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada