11/12/08

Angle Editorial presenta 'El Modernisme', un viatge suggerent pels paisatges interiors més representatius


El Modernisme s’endinsa als espais interiors dels edificis civils més representatius d’aquest corrent a Catalunya. Travessat el llindar, ens mostra els espais menys coneguts i ens ofereix una nova visió d’aquest moviment polièdric. Teresa-M. Sala, experta en modernisme i arts decoratives, segueix en aquest llibre les empremtes de l’existència dels principals creadors modernistes per oferir-nos una nova visió d’aquest art en tot. Les fotografies del llibre són obra de Consol Bancells.

Amb l’arribada del modernisme a Catalunya, la burgesia veu en aquesta nova arquitectura la manera d’expressar la seva intel·lectualitat i la seva posició. Comencen aleshores a construir-se unes llars que esdevenen cartes de presentació social. En aquest context, les cases senyorials de l’època i tots els elements que les integren se’ns presenten com a notaris de l’existència dels seus habitants.

Teresa-M. Sala observa tots aquests elements i ressegueix la trajectòria vital del modernisme, dels seus creadors i de la societat catalana. Ho fa de la mà de les fotografies menys vistes, reveladores de les històries dels espais domèstics i de l’àmbit privat. El Modernisme viatja als espais interiors i universos simbòlics que els edificis modernistes amagaven endins. Des d’aquesta nova perspectiva ens ofereix una nova visió d’aquest art total.


PRESENTACIÓ

El proper 15 de desembre a dos quarts de vuit del vespre es farà una presentació oberta al públic al Col·legi Oficial de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya (C. Enric Granados, 7 bis, baixos, Barcelona). La presentació anirà a càrrec del periodista de TV3 Toni Puntí i comptarà amb la presència de l’autora, Teresa-M. Sala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada