3/4/12

"Vides hipotecades" de la bombolla immobiliària al dret a l'habitatge

El dret a l’habitatge ha estat un dret sistemàticament vulnerat. Amb l’esclat de la crisi, a les dificultats d’accés que arrossegàvem històricament, s’hi sumarà la pèrdua de l’habitatge per part de milers de llars. Desnonaments, execucions hipotecàries, famílies desallotjades i endeutades de per vida... Però com hem arribat fins aquí?

El llibre explica les causes, assenyala els responsables d’aquesta situació, analitza el paper que han tingut les administracions públiques i posa en relleu la lluita que des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’està duent a terme amb testimonis en primera persona.

Escrit per dos dels fundadors de la PAH, Vides hipotecades també ens dóna consells i recursos útils per defensar el dret a l’habitatge i evitar els abusos de poder de les entitats bancàries.

Podeu llegir el primer capítol del llibre clicant aquí.


Autors

Ada Colau (Barcelona, 1974) treballa a l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC). Adrià Alemany (Barcelona, 1979) és economista. Tots dos són investigadors i activistes del dret a l’habitatge. Es van conèixer a VdeVivienda, moviment ciutadà que al 2006 va mobilitzar milers de persones exigint el dret a un habitatge digne. A partir d’aquesta experiència, van ser impulsors de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, constituïda a Barcelona el febrer del 2009.

---Part dels beneficis d’aquest llibre aniran a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

Presentació del llibre

Dimecres 4 d’abril a les 11:00h tindrà lloc la roda de premsa de presentació, a la Llibreria Catalònia (Ronda de Sant Pere, 3, de Barcelona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada