17/6/11

EL PENSAMENT D'ARCADI OLIVERES RESUMIT EN DOS LLIBRES

A Arcadi Oliveres la paraula l'ha convertit en un referent dins dels moviments que lluiten per buscar alternatives a la crisi actual i a les injustícies socials.

L'economista s'ha convertit en una de les cares visibles del 15-M però, més enllà d'això, Oliveres és des de fa molts anys, un líder dels moviments altermundistes gràcies al seu pensament que difón a través d'incontables xerrades arreu.


Actualment, coincideix l'arribada a les llibreries de dues edicions renovades dels llibres d'Arcadi Oliveres que millor resumeixen el seu pensament. Són la tercera edició de Aturem la crisis i l'edició de butxaca de Un altre món.


Dues bones maneres d'apropar-nos al pensament d'aquest referent dels moviments socials:

A Aturem la crisis Arcadi Oliveres desemmascara els principals culpables d'una crisi que s'hagués pogut evitar i de la qual tots en som una mica còmplices. El llibre treu a la llum perversions financeres, retrata especulacions sense fre, el frau fiscal, els paradisos fiscals... No només s'hi posen queixes sinó que també s'hi proposen solucions, convidant tothom a abandonar els plans de pensions; a dir sí a la banca ètica i a la nacionalització de la banca; a canviar d'hàbits; a la sobirania alimentària; a expropiar els pisos buits i ocupar-los; a muntar cooperatives; a treballar menys i a fer una millor redistribució de la renda; i a salvaguardar la nostra intimitat enfront de la por i la paranoia col·lectiva. PVP 16€

És possible un altre món? Amb el seu discurs crític i a la vegada pedagògic, Arcadi Oliveres considera que no només és possible, sinó també necessari, sobretot davant les injustícies socials i la degradació ambiental. Entre la complicitat cap a un sistema que ens domina i les possibilitats de discrepar-hi, hi ha un espai de consciència que ens ha de permetre veure que ni tot està perdut ni tot és impossible. Es tracta de posar en funcionament els mecanismes i les eines necessàries per desmuntar algunes teories i buscar un món més just. Un altre món inaugura la col·lecció de llibres de butxaca Portàtil. PVP (8,95€)


Més informació: http://www.angleeditorial.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada