5/11/10

Es presenta "Cartes d'amor i de dol" d'Encarnació Martorell

Encarnació Martorell i Salvador Doménech van presentar el passat dijous 4 de novembre el llibre "Cartes d'amor i de dol". Un llibre que recupera les cartes que Encarnació Martorell va escriure per explicar al seu fill petit les experiències, realment dramàtiques, que estava vivint com a mare i esposa: A mitjans anys cinquanta va viure en pocs mesos unes experiències molt dures: el seu fill de tres anys va emmalaltir sobtadament per una meningitis i va morir; dos mesos després naixia el seu segon fill i, poc després, el seu marit fugia a Alemanya. Empesa per la necessitat de deixar constància vital del que veia i patia de l’entorn, Encarnació Martorell va esciure aquestes Cartes.

L'acte de presentació, que es va fer a les Cotxeres de Sants va ser multitudinari. La presentació va anar a càrrec de l'advocada i política Magda Oranich que va destacar "la valentia" d'Encarnació Martorell i també l'important paper que ha fet l'escriptora traient a la llum les realitats d'una època molt dura que van haver viure moltes persones al nostre país.

La publicació d’Amb ulls de nena va fer que, Encarnació Martorell passés de l’anonimat a ser la
quarta persona més votada en la llista de candidats a català de l’any 2008. Ara, Angle Editorial recupera les Cartes que havia guardat en un calaix a l'altell de casa seva i que reflecteixen la duresa de la postguerra i el valor d’una dona.

Moments de la presentació a les Cotxeres de Sants:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada