5/11/09

DARRERE LES BARRICADES de John Langdon-Davies

El periodista i escriptor John Langdon-Davies està considerat un dels millors corresponsals estrangers en reflectir la Guerra Civil espanyola.

Darrere les barricades és «la narració més convincent i viscuda que s’ha escrit sobre la Guerra Civil» segons The Times Literary Supplement.

El llibre, considerat pels hispanistes més prestigiosos com el document més important des del punt de vista històric i periodístic sobre la Guerra Civil espanyola, fou un best-seller al món anglosaxó el 1936, però fins ara no s’havia publicat en català.

Amic de Josep Pla, Marià Manent, Ventura Gassol i Carles Riba, entre d’altres intel·lectuals catalans, John Langdon-Davies manté molts paral·lelismes biògrafics amb dos companys de generació: Gerald Brenan i George Orwell.


«El llibre, escrit com un veritable periodista en cinc setmanes, és un retrat molt viu del front i és un autèntic tros de la guerra reportatjat (...) per un home extraordinari.»
Nigel Chapman (Director general de la BBC World Service)

«Darrere les barricades de John Langdon-Davies segueix sent un treball molt valuós setanta anys després de la seva primera edició.»
Paul Preston (London School of Economics)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada