19/6/09

Vicent Partal presenta el seu 'e-book' Llibreta de Pequín


Edi.cat publica Llibreta de Pequín, el primer llibre en català

exclusivament en format e-book

Aquest divendres, 19 de juny, s’ha presentat en roda de premsa Llibreta de Pequín, de Vicent Partal. Es tracta del primer llibre en català que es publica exclusivament en format e-book i, per tant, marca una fita important pel que fa als nous reptes del món de l’edició. A més, és la primera publicació conjunta d’Angle Editorial, Edicions Bromera i Cossetània Edicions a través de la plataforma Edi.cat. El llibre està a la venda ja a ww.edi.cat a un preu de 5 euros. Des d’aquest web, també es convida els internautes a baixar gratuïtament una part del text en format Mobipocket perquè els lectors vagen familiaritzant-se amb aquesta nova tecnologia.

Llibreta de Pequín recorda la revolta dels estudiants a la Plaça de Tiananmen, just ara que es commemora el vinté aniversari dels fets. Com ha explicat Vicent Partal en la roda de premsa, «Llibreta de Pequín no és un llibre d’història, sinó el relat de la meua experiència, de tot allò que vaig viure i veure durant els dies de la revolta el juny de 1989», quan treballava de reporter de política internacional per a TVE. Aquest periodista ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació de referència i actualment és director de Vilaweb, un portal capdavanter com a mitjà de comunicació per Internet on l’aposta per les noves tecnologies és una de les característiques que el defineixen.

Pel que fa al format, Enric Faura, responsable de l’àrea digital d’Edi.cat ha destacat «el valor afegit que dóna el format e-book front als llibres digitals que simplement es pengen en PDF en Internet». I és que el format e-book implica que existeix un treball editorial per tal d’adaptar el text escrit a les característiques dels lectors digitals, diferent a la maquetació per a l’edició impresa tradicional, i garanteix la preservació dels drets d’autor. Faura també ha assenyalat «el resultat positiu de la proposta que Edi.cat va posar en marxa el passat abril, ambiciosa i alhora cautelosa, com a pioners de la venda de llibres electrònics».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada