25/3/09

Angle Editorial publica "L'ascensor. L'arribada al poder dels altres catalans" d'Andreu Farràs i Pere Cullell

Andreu Farràs i Pere Cullell, junts de nou després de l’èxit editorial L’oasi català, ens apropen, mitjançant una exhaustiva documentació i entrevistes personals, a les històries d’èxit i al testimoni de figures que actualment formen part de l’elit política, empresarial o cultural, com ara Celestino Corbacho, Manuel Bustos, Francisco García Prieto, Isak Andic, Justo Molinero, Vicenç Villatoro, Alberto Palatchi Ribera, Ricardo Rodrigo, Joan Ridao i, per descomptat, José Montilla. Amb un estil periodístic àgil i punyent, els autors alternen el retrat amb la revisió sociològica d’una època (no tan llunyana) i d’uns personatges que alguna vegada podrien haver estat titllats de ser “xarnegos” a Catalunya i que Francesc Candel va batejar per sempre com «els altres catalans».


Quines són les històries humanes darrere els personatges? Quina era la Catalunya que es van trobar a l’arribar i quina és la Catalunya en la què viuen ara? Els autors recullen el testimoni deixat per Francesc Candel i expliquen i afegeixen les dades sociològiques amb les que comptem a dia d’avui. Al relat apassionant de les diferents trajectòries vitals s’afegeixen les dades reals del país que hem construit, i que ens serveix de reflexió: estem preparats per l’ascensor social dels nous immigrants.

La presentació de premsa de L'Ascensor és aquest divendres 27 de març a les 11 hores si hi voleu assistir: premsa@angleeditorial.com

1 comentari: