27/3/12

Arriba a les llibreries "Enfoteu-vos-en! Humor indignat"


Com afrontar la crisi amb humor?

Quaranta-cinc dels principals dibuixants del país ens ofereixen la seva visió de la crisi i d’altres temes candents com el 15M, els indignats, les retallades, la corrupció política, la banca, l’habitatge, les eleccions, els moviments de les xarxes socials, etc.
Enfoteu-vos-en! denuncia amb humor les desigualtats socials del nostre món i del nostre entorn més proper utilitzant tots els recursos humorístics de la vinyeta, des de la sàtira més descarnada fins a la reducció a l’absurd de polítics i personatges coneguts. Un llibre il·lustrat, divertit, on els ninotaires de tots els mitjans de comunicació en català combaten la crisi amb els llapis ben esmolats.

Enfoteu-vos-en és fruit de la col·laboració d’Angle Editorial, Dibuixants sense fronteres i Arrels Fundació.

«Les imatges d’aquest llibre us volen mostrar un camí lúdic per arribar a l’inconformisme, a la revolta, al compromís. Rient, i no plorant, és com aconseguirem fer un món una mica millor»

Si cliqueu aquí i podreu veure un vídeo amb algunes de les imatges del llibre.

Els Autors:

Llibre col·lectiu on 45 dels principals il·lustradors del nostre país col·laboren amb les seves vinyetes. Tots ells publiquen en els principals mitjans periòdics (diaris, revistes, setmanaris) catalans i de l’Estat:

Pau Anglada, Ant, L’Avi, Azagra, Toni Batllori, Leonard Beard, Andreu Buenafuente, Busquet & Jordi March, Jordi Canyissà, Elchicotriste, El Listo, Ermengol, Escoda, Faro, Farruqo, Fer, Ferreres, Manel Fontdevila, Franchu, Gras, Jardí & Ariño, Javirroyo, Joma, Kap, Alfons López, Malagón, Ferran Martín, Albert Monteys, Napi, Néstor, Pallarés, Ricardo Peregrina, Pierino, Sr.Plástiko, Lluís Puigbert, Puyal, Quel, Alex S. Roca, Romeo, Aleix Saló, Ricard Soler, Martín Tognola, Tres, Ventura & Coromina i Salvador Vinyes.

*Dibuixants sense fronteres cedeix els beneficis d’aquest llibre a Arrels Fundació, que lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Les presentacions del llibre:

La convocatòria de premsa serà el divendres, 30 de març, a les 11,30h a La Central del Raval.

I la presentació al públic tindrà lloc el proper dijous, 12 d’abril, a les 19:30h del vespre, a la Casa del Llibre (Rambla Catalunya, 36, Barcelona). I des del mateix dia i fins al 28 d’abril, a la Casa del Llibre, es podrà visitar una exposició amb dibuixos que apareixen a “Enfoteu-vos-en”.

19/3/12

Aquest dijous, dia 22 de març, arriba a les llibreries "L’ombra de Sant Benet"




Un recorregut pels mil anys d’existència del monestir de Sant Benet de Bages a través de 14 relats de ficció que barregen la realitat històrica, la llibertat narrativa i abundants dosis de misteri.

Pròlegs de Ferran Adrià i Andreu Buenafuente



No és la primera vegada que Ramon Carreté i Adolf Todó escriuen a quatre mans. Ja ho van fer a «El gran horitzó», una faula per orientar els lectors en un món canviant en el qual cal saber aprofitar les oportunitats. Ara, a «L’ombra de Sant Benet» d'Angle Editorial s’enfronten a la Història —en majúscula— del monestir de Sant Benet de Bages i ens la presenten a través de catorze històries —en minúscula. Són escenes de ficció, improbables però no impossibles, en què els personatges i sovint el mateix monestir s’enfronten a canvis, crisis o dificultats que poden reorientar profundament les seves vides. I, aquí també, caldrà saber aprofitar les oportunitats, encara que sigui amb l’ajut d’una ombra misteriosa.

Amb relats que barregen la versemblança històrica amb certa llibertat narrativa, els autors ens fan imaginar o reviure episodis com la fundació del monestir, la por de l’any 1000, la construcció de la Sèquia de Manresa, l’epidèmia de pesta negra del segle XIV, l’esplendor del monestir en temps de l’abat Frigola, la seva decadència o la vida familiar del pintor Ramon Casas. Amb una notable varietat estilística i lingüística, els lectors faran un recorregut cap als orígens del monestir de Sant Benet amb relats que barregen la realitat històrica, la llibertat narrativa i abundants dosis de misteri.

8/3/12

Arriba a les llibreries "Històries sense futbol" de Joan Valls


Aquest llibre del periodista Joan Valls és un recull de quinze converses amb els millors jugadors de la Lliga: Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Pandiani, Javi Márquez, Bojan, Soldado, Asier del Horno, Nekounam, Kameni, Albelda, Dudu Aouate i Osvaldo.

A “Històries sense futbol”, d'Angle Editorial, el lector hi descobrirà la cara més humana dels grans jugadors. Joan Valls ha pogut parlar tranquil·lament amb tots i cadascun d’ells i, al llarg de la conversa, no han tractat el futbol, sinó de la vida fora dels estadis: els seus orígens, les dificultats per arribar al màxim nivell, els mals moments, les diversions, la crisi, les seves millors anècdotes…

Aquestes són alguns dels fragments del llibre:

Leo Messi «Intento viure sempre el present sense pensar on sóc. Crec que la humilitat no es pot adquirir, sinó que està a l’interior de cadascú i també estic convençut que es tracta d’un valor que no es perd fàcilment.»

Bojan Krkic «Sóc de poble i em sento molt orgullós de ser-ho! A mi m’ha costat molt habituar-me a Barcelona i Roma. Són dues ciutats grans i no m’hi trobo… He marxat a Roma per tornar a ser feliç jugant a futbol.»

Andrés Iniesta «Quan el Barça va trucar a casa meva a Fuentealbilla, jo mateix vaig agafar el telèfon.»

Asier del Horno «No té res a veure el Mourinho del Chelsea amb el d’ara. El que veig ara no m’agrada.»

Xavi Hernández «Estaria bé que nosaltres poguéssim decidir i que no haguéssim de consultar-ho tot a Madrid.»

Daniel Osvaldo «Tinc passió per la música! M’agrada tant com el futbol (...) Alguna vegada escric cançons, però el que passa és que sóc molt cursi i no serveixo per al rock. Si tingués un grup, jo escriuria les cançons romàntiques i un altre s’encarregaria de les rockeres.

Roberto Soldado «Guanyava diners, era jove, vivia sol i no em controlava ningú. Aquell any em va passar factura.»

PART DELS BENEFICIS ES DESTINARAN A l’ONG “Tomando Conciencia”

Una part dels guanys d’aquest llibre es destinaran a la ONG Tomando Conciencia. Aquesta Fundació va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’ajudar a la infància mitjançant l’accés a l’educació, alimentació i la sanitat.



JOAN VALLS

Periodista especialitzat en el món de l’esport i fotògraf. Ha treballat en diversos diaris, revistes i ràdio. Actuament és director i presentador del programa de fútbol internacional Hat Trick Total de TV3. Ha escrit diversos llibres de temàtica esportiva i gastronòmica. L’any 2011 va publicar Inhòspits. Llocs abandonats amb històries increïbles (Angle Editorial).

5/3/12

Comunicat d’Angle Editorial en la mort de Joaquim Muntañola

Angle Editorial vol expressar el seu condol per la mort de l’escriptor i dibuixant Joaquim Muntañola, traspassat la passada matinada a Barcelona, a l’edat de 97 anys.

Angle Editorial vol fer públic el reconeixement de l’obra d’un dels millors dibuixants de Catalunya, desplegada en una extensa bibliografia. El darrer títol publicat fou l’any 2008 La memòria fa pessigolles, el seu recull il·lustrat de vivències i anècdotes (Angle Editorial).


Joaquim Muntañola i Puig va néixer a Barcelona el 9 d’abril de 1914. Als anys trenta, va publicar els primers dibuixos a les revistes Xut!, L’Esquitx, En Patufet, TBO, El Be Negre, Papitu i Lecturas. Després de la guerra va dirigir la revista Atalaya i el 1944 començava una reeixida col·laboració amb El Correo Catalán que es va allargar fins a la dècada de 1980. També va dibuixar a El Mundo Deportivo, Vida Deportiva, Barcelona Deportiva, Dicen, RB, Barça i Lean. El 1955 posà en marxa la revista d’humor Locus i el 1962 s’incorporà a La Vanguardia, on va publicar una vinyeta diària fins a 1984. Ha escrit diverses obres de teatre. L’any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2007 el Premi Gat Perich a la seva trajectòria.

Extracte del pròleg de La memòria fa pessigolles:

«A punt de fer 94 anys, i amb una majoria d’amics havent-me deixat per sempre, la gent pensa que, com el que diu en Raimon, «no sóc d’eixe món», en el sentit més físic de la paraula. I parodiant la frase tarradellesca, vinc a dir que «encara sóc aquí». I per deixar constància que això és així, res millor que fer unes memòries al meu estil i titular-les «La memòria fa pessigolles», perquè, a mi, la memòria em fa pessigolles. Em pessigolleja la successió de coses que m’han passat al llarg d’aquesta vida, llarga però no feixuga. He conegut molta gent, he vist molts paisatges, he fet força coses, però a part de fabricar una bona família i ninots, em fa il·lusió (és fantàstic tenir il·lusions tan a prop de la centena!) deixar als meus fills, néts i besnéts uns apunts, escrits i gràfics, tractant coses que he viscut, els records de les quals «em fan pessigolles». Les pessigolles no són mai transcendentals, i aquí no trobareu massa coses que valgui la pena esmentar, però sí que pretenc que, a través d’aquestes pàgines, s’endevini la meva personalitat i el meu tarannà». [Joaquim Muntañola]


2/3/12

Arriba “Diguem prou!”, el nou llibre d’Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres diu «prou» a una economia i a una política que han tocat fons.

Aquest nou llibre, publicat per Angle Editorial, és una resposta a la indignació generada per un sistema que Arcadi Oliveres qualifica de malalt.

L’autor es pregunta “Com pot ser que, havent-hi prou recursos per a tothom, cada dia es mori gent de gana i que els rics siguin cada cop més rics i els pobres cada dia més pobres?”.


I mentrestant, assegura, els polítics ens diuen que no hi poden fer més. «Un sistema que dóna prioritat als interessos d’alguns per sobre de les vides humanes és un sistema malalt», segons Oliveres, una de les veus que han donat suport a la indignació del moviment 15-M.

Diguem prou! explica els laberints i les injustícies d’una crisi generada per molt pocs i que tots l’estem pagant. I apunta algunes mesures en el context dels nous moviments socials i polítics. Amb l’agreujament de les conseqüències de la crisi econòmica, i coincidint amb les mobilitzacions socials, el discurs d’Arcadi Oliveres s’ha convertit en un referent i els seus llibres en best sellers. Angle Editorial ha venut més de 28.000 exemplars en català dels llibres d’Arcadi Oliveres: Un altre món (edició de butxaca actualitzada 2011), Aturem la crisi (2010), El meu camí cap a la utopia (2008) i Contra la fam i la guerra (2006).