19/9/11

"Inhòspits" de Joan Valls. Llocs abandonats amb històries increïblesArriba a les llibreries “Inhòspits”, un complet recull de llocs abandonats i les històries sorprenents que amaguen al seu darrere

Fàbriques, hospitals, hotels, piscines, estadis, circuits, discoteques, teatres, campaments militars, balnearis, estacions de metro i tren, gratacels, pobles, ciutats... Gairebé tots els llocs que apareixen en aquest llibre encara existeixen, però és possible que alguns hagin


desaparegut quan el lector l’estigui llegint. Són les lleis irracionals que regeixen el món de les deixalles urbanes.

Joan Valls, periodista i fotògraf, sent fascinació per aquests llocs i durant anys n’ha visitat molts per fotografiar-los. Confessa que la sensació de misteri, prohibició, irrealitat i morbo que hi experimenta és impossible d’oblidar.

Llocs abandonats amb històries increïbles

Al llibre hi aparèixen llocs de somni caiguts en desgràcia, com el Casino de la Rabasada, construccions que havien de impressionar el món però que es van quedar a mig camí; Barris oblidats com La Catalana de Sant Adrià de Besós. Pobles abandonats com Peguera o Blancafort, poble amb les arrels de Lionel Messi..

Fa un recull de llocs misteriosos, indrets envoltats de llegendes, històries inexplicables o terribles malediccions, com la Casa del terror de Rambla Catalunya de Barcelona o l’escorxador sinistre, al terme municipal de Tordera.

A Inhòspits també es fa referència de llocs sorprenents que han quedat abandonats a la resta del món com un hotel de 330 mentres d’alçada abandonat a Pyonyang (Corea del Nord) que les autoritats sovint intenten camulflar amb photoshop o bé Detroït, als Estats Units, la ciutat amb més abandonaments del planeta. El crac de les empreses automobilísitques ha deixat la ciutat mig abandonada.

L’autor: Joan Valls

És periodista i fotògraf. Com a periodista s’ha especialitzat en el món de l’esport. Ha treballat en diversos diaris, revistes i en ràdio. Des de l’any 1986 treballa a TV3 i actuament és redactor y presentador del programa de fútbol internacional Hat Trick Total, que li va valdre el Premio Zaping 2010. També ha escrit diversos llibres de temàtica esportiva i gastronòmica.

El món de les exploracions urbanes

També conegudes com a EU, Expurb, urbex, infiltració, o reality hacking són tot un fenòmen a internet. Consisteix en franquejar els límits que altres han dissenyat o explorar llocs on se suposa que ningú no autoritzat hauria d’accedir-hi. Tenen diverses regles d’or com: Passar inadvertits; No entrar d’amagat del vigilant (potser el necessitaràs; Cal deixar-ho tot com està (el següent explorador t’ho agrairà); No entrar si sembla que hi viu algú; Cal vestir roba i calçat còmode (per si cal córrer) i Cal anar sempre acompanyats (quatre ulls hi veuen més que dos). Existeixen centenars de pàgines i fòrums a internet on els exploradors urbans difonen la seva activitat.


PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: Serà el dilluns 3 d’octubre a les 19:30 hores a Casa del Llibre. Anirà a càrrec del periodista Josep Lluís Merlos i comptarà amb la presència de l’autor, Joan Valls.

* Compra el llibre aquí

* Compra el llibre aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada