25/3/11

NOVETAT EDITORIAL: "A LA CAÇA DE LA DONA" DE JAMES ELLROY

Es publica per primera vegada en català el gegant de la novel·la americana contemporània, un autor de supervendes polèmic i obsessiu


L’autor de LA Confidential i La dalia negra despulla la seva intimitat, explica les seves experiències amb les dones i les drogues, i revela el seu sentiment de culpa per l’assassinat de la seva mare

L’any 1958 James Ellroy té deu anys i, enmig d’una discussió, rep una violenta bofetada de la seva mare; ell la maleeix i li desitja que mori. Tres mesos després, Jean Hilliker mor estrangulada en un assassinat que no s’ha resolt encara. Torturat per la culpa, Ellroy ha passat la vida buscant algú com Ella, una dona a qui ell pogués estimar i protegir com no va poder fer amb la seva mare.
A la caça de la dona és la confessió d’un depredador, un tractat sobre la culpa i sobre el fet de sentir-se maleït. James Ellroy ens narra la seva infància trencada, els seus anys de delinqüent juvenil de poca volada, una estada a la presó, la seva avidesa sexual, els seus matrimonis fracassats... Unes memòries novel·lades tenyides per la seva obsessió per les dones —especialment les altes i pèl-roges com la seva mare—, amb el seu estil tallant i suggerent, característic, inimitable.

A la caça de la dona és el primer títol de James Ellroy que es publica en català. Sorprenetment cap dels exitosos títols d’aquest gegant de la novel·la negra s’havia traduït mai a la nostra llengua fins ara.

James Ellroy

Nascut el 4 de març de 1948 a Los Angeles, Califòrnia, és un dels escriptors de novel·la negra contemporània més famosos. Es caracteritza per una narrativa directa, suggerent, tallant, dura, que continua l’obra de Dashiell Hammett o Raymond Chandler. Desplega un humor fosc, amb personatges sovint decadents i desesperançats, en uns Estats Units autoritaris, racistes i conservadors. American Tabloid, My Dark Places i The Cold Six Thousand han estat considerades millor novel·la o millor llibre de l’any per Time, The New York Times o Los Angeles Times, entre altres reconeixements. Algunes de les seves novel·les s’han portat al cinema, com LA Confidential o La dalia negra, amb gran èxit.


COMPRA EL LLIBRE AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada