8/7/10

Lluïsa i Francesca Forrellad protagonistes de la sèrie Sèniors, de Televisió de Catalunya














Francesca Forrellad és una de les tres protagonistes de la sèrie
Sèniors que s'emet demà divendres 9 de juliol a les 21.40h al Canal 33. El capítol es titula "Complint desitjos" i en mostra com tres persones que en arribar a l'edat de jubilar-se fan un gir a les seves vides i es concentren amb determinació a fer realitat un desig. Francesca Forrellad, que ha publicat la seva primera novel·la La vostra sang als 81 anys n'és una de les protagonistes.
Per a la producció del capítol, la productora The End Produccions Audiovisuals va enregistrar a Lluïsa i Francesca Forrellad a casa seva, en una reunió de treball a la seu d'Angle Editorial i a la Llibreria Bertrand de Barcelona.







Lluïsa i Francesca Forrellad són un dels casos més singulars de la literatura catalana i, probablement, també universal. Lluïsa Forrellad va guanyar el premi Nadal l'any 1954 quan tenia només 26 anys. La popularitat la va esgotar i va decidir desaparèixer del panorama literari. No seria fins al 2006 que es decidí a tornar a publicar la novel·la Foc latent (Angle Editoral) i, a partir d'aquí, totes les novel·les que ha anat elaborant en silenci al llarg d'aquests 50 anys: Sempre en capella, Retorn amarg, Primer assalt i encara li'n queden algunes al forn que està acabant de polir. A la peculiaritat de la història de Lluïsa Forrellad, s'hi va sumar la seva germana bessona, Francesca, ara fa un any. Francesca Forrellad, després d'escriure teatre durant molts anys va decidir-se a publicar per primera vegada als 81 anys la novel·la La vostra sang. Una obra amb la qual feia més de vint anys que hi treballava i que conforma una esplèndida recreació novel·lada de la vida de Guifré el Pilós, forjador de Catalunya. La vostra sang ha rebut molts elogis per part de la crítica i els lectors.

Sèniors (TVC)
Lluïsa Forrellad
Francesca Forrellad
Tots els llibres de Lluïsa i Francesca Forrellad


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada