22/1/10

NENS DE LA REVOLUCIÓ de Dinaw Mengestu

«Em va commoure profundament aquesta història d’un emigrant etíop a la recerca d’acceptació, pau i identitat». Khaled Hosseini, autor d’El caçador d’estels


Públic i crítica han coincidit amb Hosseini. Als països on s’ha publicat, Nens de la revolució ha guanyat o ha estat finalista en multitud de premis. La novel·la ha merescut, entre d’altres, els guardons: Guardian First Book Award, Los Angeles Times Book Prize, Prix du Premier Meilleur Roman Étranger i New York Times Notable Book.

La primera, i de moment, única novel·la del jove autor revelació Dinaw Mengestu aborda de ple els temes de la identitat, la dislocació social i la soledat a través de la vida d’un emigrant d’Etiòpia als Estats Units. La novel·la ara apareixpublicada per primer cop a l’Estat . A Nens de la revolució, amb una prosa suau i hipnòtica, tan commovedora com trista, Mengestu ofereix un relat de l’exili a través de la veu de Sepha Stephanos.

Un jove que fa disset anys va haver de fugir d’una revolució a Etiòpia (el Terror Vermell) i començar una nova vida als Estats Units. En l’actualitat malviu gràcies a una petita botiga de queviures en un barri pobre de Washington. Els seus únics amics són dos jov
es emigrants africans, amb els quals comparteix una amarga nostàlgia pel continent on van néixer. Els tres passen les nits bevent whisky a la botiga i fent bromes sobre els dictadors més destructius del continent africà i les inacabables revolucions.

Per a Sepha tot sembla canviar quan nous veïns s’instal·len al barri. Però l’amistat joiosa amb Judith, una dona blanca, i la seva filla Naomi serà només el preludi d’una sèrie de violents incidents racistes i de canvis al barri. L’esperança que mare i filla representen es complica per les diferències de raça i, sobretot, de classe social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada