4/11/08

Els diaris d’Adam i Eva, de Mark Twain, ara al teatre

A l’escenari del Club Capitol s’hi representa Els diaris d’Adam i Eva de la mà de la companyia “La Mirada”. L’obra es basa en aquest text de Mark Twain, publicat en català per Angle Editorial, dins de la col·lecció El far.

La història de la Creació és una de les més ben conegudes de tots els temps, però poques vegades s’ha tractat el tema de les experiències del primer home i la primera dona en aquell jardí de l’Edèn, tret de la seva fatal seducció per part de la serp.

A Els diaris d’Adam i Eva, el mestre de narradors Mark Twain recrea de manera hilarant aquells primeríssims dies, i revela que el jardí no quedava lliure d’aquella batalla dels gèneres que ha inspirat tants i tants escrits posteriors. Twain retrata un Adam amb certa tendència a la reclusivitat, un home que gaudeix de la seva pròpia companyia i que no està preparat per a l’arribada d’Eva, un membre del gènere femení xerraire, emocional i d’allò més intens. Però, amb el temps, i després de molts moments conflictius —alguns d’humorístics, d’altres d’immensa frustració— aprenen gradualment a viure plegats i s’adonen que els homes i les dones poden, de fet, existir en harmonia.

Angle Editorial
va publicar Els diaris d’Adam i Eva de Mark Twain dins la col·lecció literària “El Far” el desembre de 2006. El preu del llibre és 8,50 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada