14/6/12

A terra les muralles! de Joan Maria Bigas


Un esplèndid retrat novel·lat d’un moment històric poc estudiat i conegut

Som al 1842. Barcelona viu un temps de grans contradiccions polítiques, ja que els ideals d’igualtat de la població topen amb les forces burgeses i conservadores. Al mateix temps un enorme malestar social sacseja periòdicament la ciutat, que resta empresonada entre les muralles de la ciutat vella. Els barcelonins, amuntegats en pisos petits i sobreocupats, es veuen abocats a una revolta permanent per millorar les seves condicions de vida.

A la novel·la A terra les muralles!, Joan Maria Bigas ens fa reviure un moment històric molt poc estudiat i conegut, que ha requerit un treball de documentació de més de sis anys. La novel·la és un retrat coral de la Barcelona escanyada per les muralles i assetjada per l’exèrcit, però malgrat tot vital.

El retrat social dels personatges és acurat i exhaustiu: nobles, obrers, professionals (botiguers, escriptors, periodistes...), burgesos (banquers, indianos, patrons del tèxtil...), soldats i càrrecs militars, polítics, famílies pobres... A la trama hi conviuen una extraordinària barreja de personatges reals i ficticis (la negra Iselda, el diabòlic pare Elies, els brutals germans Batalla...)









Imatge de l’interior del llibre: Plànol geomètric de la Barcelona emmurallada en què transcorre la novel·la.





Joan Maria Bigas Va néixer a Barcelona el 1961. És enginyer de camins, especialista en transport i urbanisme. Com a escriptor ha publicat les novel·les Recorda en Barné (Eumo Editorial, 1999), i Tan lluny de Roma (Angle Editorial, 2007), aquesta última amb molt bon reconeixement de la crítica. En els últims anys s’ha format com a autor teatral a l’Obrador de la Sala Beckett. A terra les muralles! és la seva tercera novel·la, fruit de sis anys de treball i d’una àmplia documentació històrica sobre la Barcelona dels inicis del segle XIX.




1/6/12

¡Ya basta! Indignación y respuestas a un sistema enfermo de Arcadi Oliveres


Arcadi Oliveres dice basta a una economía y a una política que han tocado fondo. ¡Ha llegado la hora de cambiar el sistema!

Ha llegado la hora de cambiar el sistema
El economista Arcadi Oliveres considera que el sistema capitalista ya ha tocado fondo y asegura que ni los recortes ni los rescates salvarán una economía que se sustenta en la injusticia social. ¿Cómo puede ser que aquellos que ponen nota a los países sean los mismos que especulan con las finanzas y recortan los derechos sociales? si hay recursos para todo el mundo, ¿cómo es posible que haya gente que muera de hambre y que los ricos sean cada vez más ricos y los pobres cada vez más pobres?
Por su parte, los políticos dicen que no pueden hacer más. «Un sistema que da prioridad a los intereses de algunos por encima de vidas humanas, es un sistema enfermo», asegura. 

¡Ya basta! explica los laberintos e injusticias de una crisis generada por muy pocos pero que estamos pagando entre todos. Y apunta algunas medidas en el contexto de nuevos movimientos sociales y políticos. Con el agravante de la crisis económica, y coincidiendo con las movilizaciones sociales, el discurso de Arcadi Oliveres se ha convertido en un referente y sus libros en best sellers. Este libro se ha publicado también en catalán "Diguem prou!". 

Arcadi Oliveres, doctor en Ciencias Económicas y una de las voces que más ha apoyado la indignación del movimiento del 15-M, que considera también que ha llegado la hora de caminar hacía propuestas radicales de desobediencia a un sistema y a unas políticas que no son ni éticas ni sostenibles. ¡Ha llegado la hora de cambiar!

Podéis comprar el libro a través de Angle Editorial



Tu i jo, de Niccolò Ammaniti



Una novel·la que ha estat nº 1 de vendes a Itàlia! 

Tu i jo és la història de Lorenzo Cuni, un jove de catorze anys. Un dia explica als seus pares que uns companys d’institut l’han convidat a esquiar a Cortina d’Ampezzo durant la setmana blanca escolar. La realitat, però, és que vol amagar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint mandrosament, lliure d’obligacions.
Lorenzo vol complir així el seu somni adolescent de llibertat, autoafirmació i solitud. Però l’aparició de la seva germanastra Olivia, de vint-i-tres anys, a qui feia anys que no veia, trencarà totes les seves expectatives i l’enfrontarà a responsabilitats inesperades.
Niccolò Ammaniti, una autèntica estrella literària a Itàlia, és possiblement el millor autor de la seva generació i qui més bé ha sabut captar l’ànima fràgil dels adolescents.

Què n'han dit? 

 «Alhora tendra i captivadora, la novel·la d’Ammaniti és inoblidable.»
(Publishers Weekly)
«Un llibre perfecte... Ammaniti ha escrit una obra mestra.»
(Corriere della Sera)
«Un llibre bellísim, un relat perfecte. Dolorós i commovedor» (Francesco Piccolo, L’Unità).
«Una novel·la que és pura dinamita, i deixa al lector àvid, desitjant més i més pàgines»
(Leyla Sanai, The Independent).



Al cinema, de la mà de Bertolucci
Bernardo Bertolucci signa l’adaptació cinematografica de la darrera novel·la de Niccolò Ammaniti. El film s’estrenarà al proper Festival de Cannes, fora de concurs, i suposa l’esperat retorn a les pantalles del mestre italià deu anys després del seu darrer film.

L’autor, Niccolò Ammaniti
Nascut a Roma l’any 1966, Niccolò Ammaniti és la gran figura literària italiana de la seva generació. Ha estat alabat per la crítica i ha guanyat els prestigiosos premis Viareggio i Strega. Els seus llibres s’han publicat en més de quaranta països i han estat traduïts a 44 llengües. Ha publicat diverses novel·les amb gran èxit, com Fang (1996), Jo no tinc por (2003), de la qual es van vendre dos milions d’exemplars a Itàlia, Com Déu mana (2008). Angle Editorial n’ha publicat l’esplèndida Que comenci la festa (2011).


Podeu comprar el llibre des del web d'Angle Editorial




Optimismo global, 100 argumentos en contra de los pesimistas y a favor de la felicidad


Eduard Biosca: «No vivimos en el mejor de los mundos posibles, pero sí en el mejor mundo de todos los que hasta ahora han sido posibles.»

El optimismo global, a diferencia del optimismo «particular», no tiene una visión positiva de algo concreto o de nuestra vida sino del futuro del ser humano en general. Se basa en una constatación: hasta ahora la evolución del mundo y del ser humano ha sido siempre positiva. Es decir, cada vez vivimos en un mundo mejor. 
Eduard Biosca ha dedicado toda su vida a discutir con los pesimistas y ha recopilado 100 argumentos para rebatirlos, para tener esperanza en los humanos y para ser más felices con los demás y con nosotros mismos.
Algunos best-sellers recientes en Estados Unidos defienden tesis similares a Optimismo global, reclamando una «perspectiva amplia» que enfoque correctamente los problemas actuales y su impacto social y personal: el mundo mejora y el futuro puede ser espléndido. Es decir que, en tiempos de crisis, aún son más necesarios libros optimistas como este.

Eduard Biosca:
Nacido en Terrassa (Barcelona) en 1965, es humorista, pero este libro lo ha escrito muy en serio. A parte de su faceta de actor y guionista, lleva toda la vida discutiendo con los pesimistas. ¡Y siempre ha tenido la razón! Y si no la tiene, la tendrá. ¡Como todos los optimistas. 
Podéis seguir el autor de Optimismo global a través de su página web, facebook, bloc i canal de Youtube.

«Mi definición de felicidad se podría resumir en poco más de veinte palabras:
es el sentimiento de placer que experimentas cuando te encuentras bien contigo mismo y con la vida. Y eres consciente de ello. »

Podéis comprar el libro a través de la web de Angle Editorial

Optimisme global, 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat


Autor: Eduard Biosca

Un llibre editat per Angle Editorial en el qual Eduard Biosca ens demostra i argumenta que, malgrat la crisi, el món segueix anant a millor. Perquè segons l’autor: «Ser optimista no és veure el got mig ple, sinó adonar-se que s’està omplint.»

Optimisme global es basa en una constatació irrefutable: fins ara l’evolució del món i de l’ésser humà ha estat sempre positiva. És a dir, vivim en un món cada vegada millor i només cal enfocar la realitat des d’una perspectiva correcta i àmplia, que ens proporcioni la dimensió adequada als problemes. I és que el futur de l’ésser humà no és tan dramàtic com es diu, sinó tot el contrari.

Eduard Biosca ha dedicat tota la vida a discutir amb els pessimistes i ha recopilat 100 arguments per rebatre’ls, per tenir esperança en els humans i per ser més feliços amb els altres i amb nosaltres mateixos.
Alguns best-sellers recents dels Estats Units defensen tesis semblants a Optimisme global, tot reclamant una «perspectiva àmplia» que enfoqui correctament els problemes actuals i el seu impacte social i personal: el món millora i el futur pot ser esplèndid. És a dir que, en temps de crisi, encara són més necessaris llibres optimistes com aquest.


Eduard Biosca


Nascut a Terrassa (Barcelona) el 1965, és humorista, però aquest llibre l’ha escrit molt seriosament. A part de la seva faceta d’actor i guionista, ha dedicat tota la vida a discutir amb els pessimistes. I sempre ha tingut la raó! I si no la té, la tindrà. Com tots els optimistes!
L’autor és molt actiu a les xarxes socials. A través de la seva web i de la pàgina de facebook, debat i difon les seves idees i té un bloc on recull les millors bones notícies de l’any. 

Si voleu comprar aquest llibre, podeu fer-ho a través del web www.angleeditorial.com