29/3/10
UN SUEÑO PARA MIS HIJOS de Joan Laporta
UN SOMNI PER ALS MEUS FILLS de Joan Laporta
19/3/10
Aturem la crisi, d'Arcadi Oliveres
Arcadi Oliveres
Vivim immersos en diferents crisis. Una crisi del sistema capitalista financer; una crisi permanent, la del tercer món; una crisi ecològica; una crisi de valors; una crisi de les democràcies... Totes aquestes crisis, però, no s’han produït per generació espontània. I aquest llibre sorgeix de la voluntat de denunciar uns especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars i que ho fan sense que ningú no els posi cap fre. A Aturem la crisi,
ARCADI OLIVERES Barcelona (1945), és doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau. És president del Consell Català del Foment de la Pau, de la Fundació Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès, de FOCIR i de l’Associació Lectura Fàcil. És membre actiu de la Societat Catalana d’Economia, d’ATTAC i del patronat del Casal d’Europa de Sabadell. En el terreny editorial, ha col·laborat a ¿Quién debe a quién? Deuda ecológica y deuda externa (Barcelona, 2003), Aldea Global, Justícia Parcial (Barcelona, 2003), El ciclo armamentista en España (Barcelona, 2000) i Nord- sud, diagnòstic i perspectives (Barcelona, 1988). En solitari ha publicat Contra la fam i la guerra (2004), Un altre món (2006) i El meu camí cap a la utopia (2008), tots tres a Angle Editorial.
17/3/10
"A mi no se’m moren les plantes", de Silvia Burés,
Un manual per a tots els públics, fresc i modern, ple d’idees i suggeriments per conviure amb les nostres plantes
Tot el que volies saber i no t’atrevies a preguntar sobre el món vegetal
«A mi no se’m moren les plantes», de Silvia Burés, és un llibre que vol fer la jardineria una mica més divertida, defugint del punt de vista d’un expert, de qüestions tècniques i de les males experiències viscudes quan se’ns mor una planta. No cal ser una àvia experta o haver fet un màster en tècniques de jardineria per establir una relació fructífera amb un gerani o una ponsètia. Només cal tenir-ne ganes i estar disposat a convertir la jardineria en una pràctica tan divertida i excitant com el ball, el sexe o l’esport. «A mi no se’m moren les plantes», amb un llenguatge molt fresc, amè i directe, està estructurat en dinou capítols, en què l’autora dóna resposta a preguntes com, per exemple, quanta llum o quanta aigua necessiten les plantes; quines són les plantes d’interior de fulles, les plantes d’exterior de sol o les plantes d’exterior d’ombra que també poden estar en un interior fresc; per què les meves plantes fan cara de poca salut o què en faig quan marxo de vacances. Aquest llibre de Silvia Burés, especialista i innovadora en el sector, és un manual per a tots els públics per perdre la por al fracàs quan comprem una planta o ens en regalen una.
Presentació "La meva bellesa", d’Octavi Fullat, dilluns 29 de març
El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i Angle Editorial us conviden a la presentació de:
La meva bellesa, d’Octavi Fullat
L’acte tindrà lloc el dilluns 29 de març, a dos quarts de vuit del vespre, al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats (Rambla de Catalunya, 8 de Barcelona). La presentació anirà a càrrec del periodista Josep Cuní i comptarà amb la presència de l’autor i d’Angle Editorial.
8/3/10
Joan Laporta publica "Un somni per als meus fills", un llibre personal on exposa la seva manera de ser, de fer i de pensar
Joan Laporta ha escrit, en primera persona, un llibre valent on mostra, sense complexos, la seva manera de ser, de fer i de pensar.
El president del FC Barcelona desgrana aspectes decisius dels anys més intensos que ha viscut al Barça, i exposa les seves idees sobre la Catalunya que desitja pel demà.
3/3/10
El feixisme a l’Alguer, de Marcel A. Farinelli
Encara avui, la memòria col·lectiva dels algueresos sembla haver esborrat aquells vint anys de règim, justificant aquest oblit amb una situació perifèrica i aïllada que hauria fet que el feixisme no tingués arrels a l’illa. A El feixisme a l’Alguer, Marcel A. Farinelli, amb un gran esforç de documentació en molts casos inèdita, i basant-se també en testimonis personals, dóna resposta a aquestes preguntes amb l’objectiu d’explicar la relació entre el feixisme i la identificació dels algueresos, quina actitud van adoptar les autoritats del règim en la petita ciutat sarda de cultura catalana i com van reaccionar els seus habitants. Per fer-ho situa l’Alguer més enllà de la seva catalanitat: presenta una introducció general sobre la història de l’illa, i a continuació analitza el fenomen feixista a la ciutat.
1/3/10
LA MEVA BELLESA d’Octavi Fullat
Octavi Fullat ens condueix pels secrets de l’art i la bellesa: l’emoció que pot despertar el cos d’una dona, la conversa a l’entorn d’un diàleg platònic acompanyat amb un bon vi francès o la rememoració d’una màgica nit africana. Per les pàgines d’aquest llibre hi transiten pensadors com Schopenhauer o Hegel, pintors com Van Gogh o Tintoretto, escriptors com Dante o Rilke, músics com Mozart o Beethoven i, com calia esperar, punyents al·lusions al nostre país i als seus polítics. Tots ells se’ns presenten al fil de les reflexions de vegades subtils, de vegades sorpresives, però sempre lúcides d’una ploma que es deixa emocionar i que al mateix temps emociona. El seu estil, hereu de la profunda senzillesa d’Albert Camus, combina de manera inconfusible la memòria, l’assaig i la narració. En aquest tercer volum, l’autor continua provocant al lector des de la intel·ligència mútua, amb el to del que sap que tanca el cercle de les seves memòries i es pot permetre estar per sobre de moltes coses. Amb La meva bellesa, es tanca l’obra més personal d’un home que mai no ha buscat recer i que sempre ha viscut per la llibertat, per la veritat i per la bellesa.