28/6/11

BUENAFUENTE ENTREVISTA A ARCADI OLIVERES

El passat dilluns 27 de juny, Arcadi Oliveres va aparèixer al programa Buenafuente de La Sexta on va ser entrevistat per Andreu Buenafuente.

Al llarg de l'entrevista, Oliveres va parlar de la crisis i va fer referència a dos dels seus llibres que reflecteixen el seu pensament:

"Un altre món" i "Aturem la crisis".














17/6/11

EL PENSAMENT D'ARCADI OLIVERES RESUMIT EN DOS LLIBRES

A Arcadi Oliveres la paraula l'ha convertit en un referent dins dels moviments que lluiten per buscar alternatives a la crisi actual i a les injustícies socials.

L'economista s'ha convertit en una de les cares visibles del 15-M però, més enllà d'això, Oliveres és des de fa molts anys, un líder dels moviments altermundistes gràcies al seu pensament que difón a través d'incontables xerrades arreu.


Actualment, coincideix l'arribada a les llibreries de dues edicions renovades dels llibres d'Arcadi Oliveres que millor resumeixen el seu pensament. Són la tercera edició de Aturem la crisis i l'edició de butxaca de Un altre món.


Dues bones maneres d'apropar-nos al pensament d'aquest referent dels moviments socials:

A Aturem la crisis Arcadi Oliveres desemmascara els principals culpables d'una crisi que s'hagués pogut evitar i de la qual tots en som una mica còmplices. El llibre treu a la llum perversions financeres, retrata especulacions sense fre, el frau fiscal, els paradisos fiscals... No només s'hi posen queixes sinó que també s'hi proposen solucions, convidant tothom a abandonar els plans de pensions; a dir sí a la banca ètica i a la nacionalització de la banca; a canviar d'hàbits; a la sobirania alimentària; a expropiar els pisos buits i ocupar-los; a muntar cooperatives; a treballar menys i a fer una millor redistribució de la renda; i a salvaguardar la nostra intimitat enfront de la por i la paranoia col·lectiva. PVP 16€

És possible un altre món? Amb el seu discurs crític i a la vegada pedagògic, Arcadi Oliveres considera que no només és possible, sinó també necessari, sobretot davant les injustícies socials i la degradació ambiental. Entre la complicitat cap a un sistema que ens domina i les possibilitats de discrepar-hi, hi ha un espai de consciència que ens ha de permetre veure que ni tot està perdut ni tot és impossible. Es tracta de posar en funcionament els mecanismes i les eines necessàries per desmuntar algunes teories i buscar un món més just. Un altre món inaugura la col·lecció de llibres de butxaca Portàtil. PVP (8,95€)


Més informació: http://www.angleeditorial.com/

15/6/11

Es presenta "PORTÀTIL", la nova col·lecció de llibres de butxaca de les editorials independents catalanes

Avui s'ha presentat Portàtil, la nova col·lecció de llibres de butxaca en català, a la Llibreria Bertrand de Barcelona. A la presentació també hi han assistit alguns dels autors dels primers títols publicats: Arcadi Oliveres, Isabel-Clara Simó, Remei Ribas, Agustí Pons i Ferran Aisa.
Portàtil és un projecte conjunt de set editorials independents catalanes: Angle, Cossetània, Bromera, Meteora, Símbol, Base i Viena, i comercialitzada per Xarxa de Llibres. A més, la nova col·lecció és un projecte obert a altres editorials independents catalanes. Portàtil vol ser un nou referent en el sector de butxaca català i es presenta com una opció molt competitiva al mercat.

La nova col·lecció oferirà els best-sellers de cada segell en un format manejable, econòmic i atractiu, i amb un catàleg amb gran varietat de títols i gèneres per tots els públics. Els primers 15 títols escollits per inaugurar Portàtil són: Foc latent de Lluïsa Forrellad; Un altre món d'Arcadi Oliveres; La cuina de l'àvia Remei de Remei Ribas; 100 mites de la ciència de Daniel Closa i Autet; Homes d'Isabel-Clara Simó; La casa de gel de Joan Pons; El gratacel de Màrius Sampere; L'exili violeta de Marta Pessarrodona; Dersu Uzalà de Vladimir Arséniev; El Raval de Ferran Aisa; Vint històries de la Barcelona americana d'Hèctor Oliva; Temps líquids de Zygmunt Bauman; i Déu, cosmos i caos de David Jou.

Portàtil ja compta amb una pàgina pròpia al Facebook des d'on podreu informar-vos de totes les novetats de la nova col·lecció i els seus llibres: http://on.fb.me/jQ0S89

DESCARREGA'T EL DOSSIER DE PREMSA