29/11/10

Toni Cruanyes presenta el seu llibre "De Tony Blair a Zapatero" a ACN TV

Toni Cruanyes, autor del llibre De Toni Blair a Zapatero. Una autòpsia de l'esquerra europea , publicat per Angle Editorial és entrevistat per ACN TV. Cruanyes, corresponsal de TV3 a París, explica els detalls d'aquest llibre que és una tesi ben argumentadasobre la situació política europea. A partir del cas britànic, l'autor fa l'anàlisi de la crisi global de la socialdemocràcia a Europa. L’estil de l'obra, àgil i concís, fa que De Toni Blair a Zapatero. Una autòpsia de l'esquerra europea es pugui llegir de forma amena, gairebé com una novel·la, sobre la història recent d’Europa.

23/11/10

FANTASMAS DE BARCELONA de Sylvia Lagarda-Mata

La primera y única guía de fantasmas de la ciudad

Un libro para descubrir los lugares más espectrales de Barcelona



Después del éxito de la edición en catalán (Fantasmes de Barcelona, tres ediciones) llega la traducción al castellano, actualizada y con la incorporación de nuevas historias, de un libro que descubre los rincones más espectrales de Barcelona.

Fantasmas de Barcelona és una guía con 13 itinerarios por distintos barrios de la ciudad. Una geografía espectral de leyendas urbanas sobre espíritus y almas errantes. Son itinerarios para aquellas personas que quieren comprobar donde se hallan estos fantasmas o para todas aquellos que no se acaban de creer que pueden existir. En esta edición, a parte del fantasma de Canaletas o la Vampira de la antigua calle Ponent, se incorporan nuevas historias, como la del espectro de la actriz Margarida Xirgu o una cabeza encantada que recogió Cervantes en su Quijote.

Este libro es una guía fantasmal para descubrir dónde habita lo sobrenatural. Si sois de los que no creen en fantasmas, espíritus o brujas, quizás os llevéis algún susto. Así que por si acaso, la recomendación de la autora es llevar siempre un buen puñado de ortigas en el bolsillo, el mejor amuleto contra los fantasmas.

El éxito de la edición catalana del libro Fantasmes de Barcelona propició el nacimiento de una ruta turística por las calles de la ciudad organizada por Icono Serveis Culturals. Se trata de una visita nocturna por los barrios de Sant Pere, Santa Caterina y la Ribera, basada en el libro de Sylvia Lagarda-Mata.

Compra el libro aquí

17/11/10

"Mapa mut· de Rubèn Intente, a la llista dels més venuts

Fa només unes setmanes que ha arribat a les llibreries però Mapa mut ja apareix avui entre els llibres més venuts de la llista de El Periódico de Catalunya. La novel·la ocupa la setena posició del rànquing dels més venuts de ficció i, de fet, és l'únic autor debutant que hi ha a la llista.

Mapa mut ha suposat el debut de Rubèn Intente en la narrativa catalana. És un debut poderós, madur, absorbent i singular. El llibre explica el viatge de la Judit a Los Angeles i a Twentynine Palms, un poblet a tocar del desert de Joshua Tree, per intentar retrobar la Marta, la seva germana gran, desapareguda des de fa més de tretze anys.


15/11/10

Marta Cardona, a la tertúlia literària del Club TRESC

No us perdeu el vídeo de la tertúla literària organitzada pel Club TRESC amb Marta Cardona, autora de Fora de lloc. La tertúlia, que va tenir lloc a l'espai Volart amb la presència de la periodista Núria Ferré, va ser molt emotiva. L'autora va explicar la història de Fora de lloc, amb trets autobiogràfics sovint dramàtics. Si no hi vau poder ser, aquí en teniu un petit i emotiu tast:


12/11/10

NOVETAT EDITORIAL: "Matins grisos" de Joan Adell

Matins grisos és la crònica intensa d’una família sacsejada per la Història. Al llarg del segle convuls que va des de les bombes del Liceu fins a la mort de Franco, la família Llopart pateix en carn pròpia bona part dels conflictes que viu el país: la Setmana Tràgica, la dictadura de Primo de Rivera, la Guerra Civil, la dictadura de Franco, amb les execucions de Grimau, Txiki, Puig Antich...

La novel·la arrenca amb la coneixença de Pere Llopart, un jove advocat, i Anna Grau, filla d’un empresari del tèxtil, al carrer de la Reina Elisenda mentre tenia lloc una de les últimes execucions públiques a Barcelona. S’enamoren, festegen i el dia que anuncien el seu compromís, els pares d’ella moren en l’atemptat del Liceu.

Com si aquest fet sagnant caigués sobre ells com un estigma, la seva relació personal se’n ressentirà profundament i també totes les que viuran els seus descendents, amb amors no correspostos, adulteris, relacions frustrades i matrimonis que han de guardar les formes socials però que estan trencats per les diferències ideològiques, de caràcter i d’interessos.

A cavall de Barcelona, París i Santelm (a la costa catalana), els membres de la família Llopart busquen insistentment moments comuns de felicitat. Però massa sovint els matins són grisos.

L'autor:
Joan Adell, nascut a Blanes el 1938, és llicenciat en Farmàcia i en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Malgrat haver escrit des de l’adolescència, no és fins passats els seixanta anys que dedica més temps i energies a una vocació literària tardana: «Si em demanessin un qualificatiu que resumís la meva trajectòria vital, sense cap mena de dubte l’adjectiu triat seria “tardà”». En els últims anys ha guanyat nombrosos premis literaris i ha publicat les novel·les El nàufrag, Puzles i Més enllà del simulacre. Amb Matins grisos es presenta al gran públic amb una novel·la ambiciosa, de gran domini narratiu, que repassa les peripècies d’una nissaga catalana.

10/11/10

Presentació del llibre "De Tony Blair a Zapatero" de Toni Cruanyes

El periodista Toni Cruanyes ha presentat De Tony Blair a Zapatero. Una autòpsia de l'esquerra europea a la Llibreria La Central de Barcelona. El llibre és una tesi ben argumentada sobre la situació política europea. Una anàlisi a partir del cas britànic, de la crisi global de la socialdemocràcia a Europa.

L'autor, actualment corresponsal de TV3 a París, ha estat acompanyat en la presentació del periodista Lluís Foix, i de la directora de TV3, Mònica Terribas i d'un centenar de persones que han omplert la sala d'actes de la llibreria La Central.

De Tony Blair a Zapatero ens submergeix en les interioritats de la vida política britànica per conduir-nos pels seus passadissos llargs i plens de replecs i subtileses, i conèixer els programes, conflictes, tàctiques i personalitats dels líders de l’esquerra. L’estil de l’autor, àgil i concís, fa que l’obra es pugui llegir de forma amena, gairebé com una novel·la, sobre la història recent d’Europa.

Tota la informació del llibre, clicant aquí
Toni Cruanyes a Els Matins, de TV3

Moments de la presentació a la Llibreria La Central:

9/11/10

Guanyadors del sorteig de "Mapa mut"

Aquests són els cinc guanyadors del concurs de "Mapa mut":


- Raquel Jimenez
- Gemma Burballa
- Sara Andreu Bergillos
- Muntsa
- Andreu Mas Bosch


Felicitats als cinc guanyadors, que rebreu un exemplar de "Mapa mut", i moltes gràcies a tots els que hi heu participat!!

5/11/10

Es presenta "Cartes d'amor i de dol" d'Encarnació Martorell

Encarnació Martorell i Salvador Doménech van presentar el passat dijous 4 de novembre el llibre "Cartes d'amor i de dol". Un llibre que recupera les cartes que Encarnació Martorell va escriure per explicar al seu fill petit les experiències, realment dramàtiques, que estava vivint com a mare i esposa: A mitjans anys cinquanta va viure en pocs mesos unes experiències molt dures: el seu fill de tres anys va emmalaltir sobtadament per una meningitis i va morir; dos mesos després naixia el seu segon fill i, poc després, el seu marit fugia a Alemanya. Empesa per la necessitat de deixar constància vital del que veia i patia de l’entorn, Encarnació Martorell va esciure aquestes Cartes.

L'acte de presentació, que es va fer a les Cotxeres de Sants va ser multitudinari. La presentació va anar a càrrec de l'advocada i política Magda Oranich que va destacar "la valentia" d'Encarnació Martorell i també l'important paper que ha fet l'escriptora traient a la llum les realitats d'una època molt dura que van haver viure moltes persones al nostre país.

La publicació d’Amb ulls de nena va fer que, Encarnació Martorell passés de l’anonimat a ser la
quarta persona més votada en la llista de candidats a català de l’any 2008. Ara, Angle Editorial recupera les Cartes que havia guardat en un calaix a l'altell de casa seva i que reflecteixen la duresa de la postguerra i el valor d’una dona.

Moments de la presentació a les Cotxeres de Sants:


3/11/10

Cartes d'amor i de dol d'Encarnació Martorell


La publicació dAmb ulls de nena va fer que, Encarnació Martorell passés de l’anonimat a ser la quarta persona més votada en la llista de candidats a català de l’any 2008. Ara, Angle Editorial recupera les cartes que Encarnació Martorell va escriure per explicar al seu fill petit les experiències, realment dramàtiques, que estava vivint com a mare i esposa: A mitjans anys cinquanta va viure en pocs mesos unes experiències molt dures: el seu fill de tres anys va emmalaltir sobtadament per una meningitis i va morir; dos mesos després naixia el seu segon fill i, poc després, el seu marit fugia a Alemanya. Empesa per la necessitat de deixar constància vital del que veia i patia de l’entorn, Encarnació Martorell va esciure aquestes Cartes.

Encarnació Martorell presentarà a la premsa Cartes d’amor i de dol el proper dijous 4 de novembre a les 12 hores a Casa de Llibre. L’acompanyaran l’editor i autor de la introducció, Salvador Domènech

La presentació al públic serà el mateix dijous 4 de novembre a les 19 hores a la sala d’actes de les Cotxeres de Sants. Presentació a càrrec de Magda Oranich