25/2/10

Time Out elogia "Res a témer" de Julian Barnes


Crítica extreta de Time Out Barcelona: http://www.timeout.cat/barcelona/ca/975/res-a-temer

Si entreu en una llibreria –una llibreria com Déu mana, no un hipermercat de fastbooks– i pronuncieu, en veu alta i to lleugerament desafiant, el nom de Julian Barnes, és altament probable que alguna de les criatures que estiguin considerant una solapa –de les poesies completes de Villon, per exemple– us dirigeixi una mirada inquisitiva i, si no aneu vestits com un enquestador, mogui significativament, discreta, el dit petit. Vull dir que és un secret de domini públic que Barnes és un dels escriptors més preuats per aquells lectors que demanen que un llibre tingui una estructura original, personatges amb certa presència, raonaments intel·ligents, una veritat emotiva que no espatlli la neurastènia del seu autor i, ja posats i si no és molèstia, una mica d’humor… Per a aquests lectors, Res a témer és una molt bona notícia: un llibre a l’altura del seu autor. Amb seixanta anys fets, Barnes considera que ha arribat el moment d’escriure sobre la por de la mort. Per fer-ho, renuncia a la ficció –és “suficientment savi i suficientment serè per no ocultar-se”–, i opta per presentar les reflexions i records que apareixen seguint el papalloneig aparentment capriciós de la seva ment.

Així, tracta de temes greus com la memòria, la identitat o Déu; però no ho fa greument, sinó amb la intimitat de qui conversa amb un vell amic de les rareses de la mare, aquella anotació del diari de Jules Renard o la veritat que amaga la síndrome de Stendhal. Una conversa que desvetlla allò que Barnes, com a bon narrador que és, mai no oblida: que davant de la mort i de la vida, ens trobem “en els intersticis de la ignorància”. Potser us pregunteu per què, després de desvetllar una veritat tan horrible, els meus llavis dibuixen un somriure idiota. Obviant la resposta autoinculpatòria, adduiré que no sé com evitar l’alegria de recomanar fervorosament l’últim llibre de Julian Barnes.–Marià Veloy

15/2/10

"Res a témer", la nova obra de Julian Barnes

«Sensacional... la seva obra més divertida i sincera fins ara.»
Daily Telegraph

«Una obra mestra... Un llibre admirablement construït, meravellosament
escrit, i fabulosament i·lustrat amb citacions.»
Bibliosurf.com

«Profundament fascinant.»
The Times


«No crec en Déu, però el trobo a faltar», amb aquesta frase arrenca el nou llibre de Julian Barnes, una irònica i divertida memòria familiar –amb retrats esplèndids dels seus avis i els seus pares, però també dels seus escriptors i músics preferits, els que ell considera el seu «autèntic llinatge».

Al llarg d'aquest llibre inclassificable, absorbent i elegant, Barnes ens narra com uns i altres (família biològica i família literària) s'han enfrontat a la mort i a la por de morir. I ens ofereix un extraordinari conjunt de reflexions i narracions que es lliguen i es deslliguen, que qüestionen i responen, que ens mostren i ens amaguen les veritats, les creences i els dubtes dels homes davant de la mort. El resultat, malgrat tot, és una celebració apassionada de la vida i l'art, una immersió fascinant en l'esperit de pintors, músics i escriptors, un lúcid homenatge a la condició humana. Res a témer apareix simultàniament en català (Angle) i castellà (Anagrama).

11/2/10

Arriba a les llibreries "Un regal per a tota la vida" de Carlos González


Carlos González, possiblement la màxima autoritat en lactància materna, desmunta mites, desfà dubtes, ofereix informació clara, situa cada cosa al seu lloc, en un llibre amè que defensa l’alletament matern

Carlos González s’enfronta a Un regal per a tota la vida a una de les seves grans passions: la defensa de la lactància materna. Són moltes les teories que parlen de les bondats de la lactància, però aquest llibre no tracta d’explicar el perquè, sinó el com. Un regal per a tota la vida tampoc pretén convèncer a cap mare perquè doni de mamar, ni intenta demostrar que el pit «és millor» sinó oferir informació pràctica a les mares que sí volen donar el pit perquè ho aconsegueixin sense estrès i perquè en gaudeixin. En el pit, a més de menjar, el nadó busca i troba amor, consol, calor, seguretat i atenció. Per això l’important no és comptar les hores i els minuts, o calcular els mil·lilitres de llet, sinó el vincle d’unió que s’estableix entre mare i fill.

Més informació: http://www.angleeditorial.com/libro.asp?codart=INSP012


5/2/10

Arriba a les llibreries la tercera edició de 'Barça. El millor any de la nostra vida'

La propera setmana arriba a les llibreries la tercera edició de 'Barça. El millor any de la nostra vida', el llibre que recull els moments màgics del millor any de la història del Barça amb fotografies inèdites i personals dels jugadors blaugrana.

Ja se'n han venut més de 15.000 exemplars i el llibre segueix situat a les llistes dels més venuts i és que per primera vegada es publiquen les imatges dels moments més màgics i íntims dels jugadors que han fet possible el millor any de la història del FC Barcelona. 'Barça. El millor any de la nostra vida', recorda com es van viure les nits màgiques de Roma i València, el 2 a 6 al Bernabéu, Stamford Bridge, la celebració del triplet... des de dins el vestidor de l’equip de Pep Guardiola, amb fotografies mai vistes fins ara dels herois del triplet. Els jugadors, tècnics i ajudants han cedit els beneficis dels drets d’imatge del llibre als centres XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) que la Fundació FC Barcelona està creant en diversos continents per donar reforç escolar, assistència sanitària, suport psicosocial i accés a l’esport i al lleure als infants més vulnerables. La idea del llibre 'Barça. El millor any de la nostra vida' va néixer de dins el vestidor del primer equip de futbol, quan en els decisius mesos d’abril i maig del 2009, quan els jugadors, tècnics i tots els membres que treballen dia a dia amb el primer equip van confiar en el fotògraf Miguel Ruiz la tasca de deixar constància de la feina, les sensacions i les emocions viscudes en una temporada inoblidable.
Les dues primeres edicion del llibre, en edició trilingüe en català, castellà i anglès, s'han esgotat en dos mesos.
Canal + fa referència al llibre d'Angle Editorial