29/5/09

Retrats, de Truman Capote


Qui pot extreure les confessions més íntimes d’un Marlon Brando vestit amb quimono a punt d’interpretar Sayonara? Només algú com Truman Capote podia ser capaç d’estirar tant la llengua del gran divo per fer-ne un retrat penetrant i ple d’ironia. I és que el retrat de Brando, juntament amb el d’una Marilyn Monroe divertida però colpidora i el d’un Tennessee Williams tan genial com insegur, ens planten davant d’un Capote capaç de raspallar tendrament però a la vegada sense pietat algunes de les estrelles més famoses del món de la cultura i l’espectacle.

Els tres retrats reunits en aquest llibre («El duc als seus dominis», «Una criatura deliciosa» i «Tot recordant Tennessee»), traduïts per primer cop al català, sintetitzen l’estil d’una de les plomes més brillants del segle XX: «L’home que va fer del titular, de la frase enginyosa, curta i letal, un art», com diu Kiko Amat al pròleg.

28/5/09

La vida feliç, de Sèneca


Un llibre plenament vigent amb receptes per trobar els camins que menen cap a la felicitat

Un tractat clàssic per a la felicitat d’avui

Quin és el camí que tot home ha de seguir per ser feliç? Què és o, en tot cas, com es pot definir aquesta felicitat? Aquestes dues qüestions es formulen i es desgranen en La vida feliç, un dels tractats morals clau dins l’obra filosòfica de Sèneca. La vida feliç parteix de la idea que l’home feliç és aquell que viu d’acord amb les regles de la natura, i que sap trobar el just equilibri entre la virtut i el plaer. Aquest breu opuscle recull, amb força i originalitat,moltes de les qüestions cabdals de l’ètica antiga. Els plantejaments de Sèneca, filòsof de gran influència en el pensament i la cultura occidentals, ressonen encara dos mil·lennis més tard tot il·luminant les consideracions que nombrosos pensadors moderns, des del Dalai lama fins a Zygmunt Bauman, han anat recollint i formulant, des d’altres perspectives, buscant respostes als secrets de la felicitat.

11/5/09

GUANYADORS DEL CONCURS DEL CATMASUTRA

Ja tenim els cinc guanyadors del Gran Concurs del CATmasutra:

Joanot Martorell diria: "Una versió lliure de Tirant lo blanc?" (jascolies.m@)

Pep Guardiola: "El llibre perfecte per a que els meus jugadors aprenguin català"
(okobaix@
)

El Pere Tàpies cantaria: "Fem-ho dalt la motu xupupapapa fem-ho dalt la motu xupupapapa..."

PiscolaBITS

Els del teatre de la guerrilla : “valga’m Déu quin rovelló!!”
(farreras.marta@
)

Ratzinger: “això es la glòria celestial”
(voces.de.angele
s@)

Felicitats als cinc guanyadors!! Rebreu un CATmasutra a casa ben aviat.

I gracies a la resta de participants per les vostres propostes, la Maite Roldán ha suat i rigut de valent per triar als cinc millors...

Si voleu tenir un CATmasutra podeu anar a qualsevol llibreria o a la web http://www.angleeditorial.com/libro.asp?codart=HUM011

Haureu de comprar al segona edició perquè la primera ja s’ha exhaurit!!!